top of page

Poseerinspiratie voor jouw personal branding shoot

’t is zover, jouw personal branding shoot komt eraan. Je outfits liggen klaar, je props zijn bijeen gesprokkeld en je hebt een locatie gevonden die helemaal bij je past. Maar hoewel alles tot in de puntjes is voorbereid, gieren de zenuwen toch door je lijf. Ga je er wel goed opstaan? Gaan de foto’s wel bruikbaar zijn? Sowieso dat je het slechtste model gaat zijn dat de fotograaf ooit voor de lens heeft gehad, of dat je volledig gaat afgaan, of dat het geldverspilling gaat zijn, of … Misschien kan je die shoot toch maar beter afzeggen?


Let me stop you right there! Poseren is iets waar jij je voor je shoot nu eens écht geen zorgen over moet maken. Als je de juiste personal branding fotograaf hebt gekozen, dan zorgt deze ervoor dat jij perfect weet wat je moet doen door de juiste aanwijzingen te geven. Maar als je bent zoals ik, dan wil je toch graag een beetje inspiratie opdoen en eventueel al een idee krijgen van welke poses bij jouw persoonlijkheid passen. Daarom heb ik speciaal voor jou enkele Pinterest borden gemaakt met inspiratie. Van zittende nonchalante poses, tot iets meer geposeerde rechtstaande poses, het zit er allemaal tussen.


Een tip die ik je ook graag meegeef, is om foto’s ‘at work’ te maken. Ben je een dienstverlener en zit je regelmatig samen met klanten? Zorg er dan voor dat je een figurant hebt tijdens je shoot waarmee je zo’n gesprek in scène kan zetten. Of ben je een make up artieste? Maak dan ook echt foto’s terwijl je iemand opmaakt. Onthoud dat mensen zich graag al zoveel mogelijk een beeld willen vormen van wat je doet en wie je bent voordat ze je boeken.


Zelf begin ik het liefst met deze reeks foto’s, omdat jij als klant dan al gewoon kunt worden aan het feit dat er foto’s gemaakt worden zonder dat je al te hard moet letten op het poseren.


Klik hier voor het Pinterest inspiratiebord.


Na de ‘at work’ foto’s ga ik graag over naar enkele portretten, zowel zittend als rechtstaand. Zelf neig ik meer naar de casual en toegankelijke poses, maar soms zijn een empowerende of meer klassiek professionele pose ook wel op hun plaats.


Klik hier voor het bord met zittende poses & hier voor het bord met rechtstaande poses.


Last but not least: vergeet je detailshots niet! Detailshots zijn fantastisch om te hebben als sfeervolle invulling op je website of voor in een brochure of cursus. Ze staan je ook toe om echt in te zoomen op je werk of de kleine dingen die jou maken tot de ondernemer die je bent (een favoriete koffietas, een boeket bloemen, je lievelingsjuweel, …). Als je merkt dat je fotograaf deze niet uit zichzelf maakt, vraag er dan zeker achter.


Graag wat inspiratie? Klik hier voor het Pinterestbord.


Enneuh, geniet er ook gewoon van hé ;) een fotoshoot is iets dat je niet elke dag laat doen. Misschien is het wel de moment om eens all out te gaan en ook een make-up artieste te boeken? Persoonlijk vind ik dat een waanzinnige meerwaarde. It’s all up to you.


Enjoy! Liefs, Sacha


P.S. Zit je een beetje vast met hoe je je shoot het best voorbereid? In mijn gratis e-book lees je hoe je jouw personal branding shoot tot in de puntjes voorbereid. Download het hier.

Comments


bottom of page