top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

Om jouw (en stiekem ook mijn) leven gemakkelijker te maken, heb ik op deze pagina de meest gestelde vragen uit mijn mailbox verzameld. Moest je na deze prachtige collectie aan vraag- en antwoorden toch nog met vraagtekens zitten, aarzel dan niet om mij een mailtje te sturen!

 • Krijg ik na een branding shoot wel genoeg verschillende beelden?
  Voor een shoot van een uur raad ik je meestal aan om 3 tot 4 verschillende outfits voor te bereiden zodat jij zeker genoeg verscheidenheid hebt in je beelden. Je zult er ook van versteld staan hoeveel we kunnen doen in een uur en hoeveel verschillende beelden we kunnen maken. Zo heb jij nadien een database aan beelden waarmee je aan de slag kunt.
 • Waarom inzetten op personal branding?
  Personal branding is een term waar ze je bijna mee doodslagen tegenwoordig. En ja, ik ben daar zelf ook schuldig aan want ik geloof zó hard in de kracht van personal branding. Waarom? Omdat ik ervan overtuigd ben dat mensen jouw product of dienst kopen omwille van wie jij bent en waarom je doet wat je doet. Bekijk het zo: je concullega kan exact hetzelfde aanbieden als jij, aan dezelfde prijs, in dezelfde regio en aan dezelfde doelgroep. Hoe gaan mensen dan kiezen voor jou? Omwille van wie jíj bent als persoon. Maar daarvoor moet jij jouw persoonlijkheid dus ook online kunnen uitspelen en dat doe je onder andere met sterke beelden die echt uitstralen waar jij voor staat. Je gezicht online tonen dus! Denk jij nu ‘eikes bah’? Haha, I feel you. Neem het aan van een introvert die het liefst op de achtergrond blijft maar nu haar gezicht toch online toont: het wérkt.
 • Mijn eigen werkplek of huis is niet geschikt voor een shoot. Wat nu?
  Geen probleem! Een andere locatie kan ook zeker. Misschien ken je wel iemand met een huis of werkplek die helemaal aansluit bij jouw noden? Weet je echt niks, dan kunnen we samen overleggen en ga zoek ik ook even mee. We vinden sowieso wel iets dat geschikt is voor jouw shoot.
 • Oké, ik ben overtuigd. Maar hoe bereid ik die shoot nu voor?
  Awel, goed nieuws! Daar heb ik nu eens een heel tof en gratis e-book over geschreven boordevol handige tips & tricks. Dus wil jij jouw shoot heel goed kunnen voorbereiden? Dan download je het e-book gewoon hier.
 • Ik wil mij graag professioneel laten opmaken voor de shoot. Hoe werkt dit precies?
  Heb je zelf een make-up artieste die je graag wilt inschakelen voor je shoot? Kei tof! Ken je niemand, dan kan ik je heel warm mijn eigen make-up artieste Emiline aanraden. Dus wil je graag haar & make-up bij je shoot boeken, laat mij dat dan gerust weten en regelen we dat. www.emilinemua.be
 • Wat is mijn investering?
  Op mijn prijzenpagina vind je verschillende pakketten terug! Vind je niet helemaal wat je zoekt, aarzel dan zeker niet om even een mailtje te sturen naar hello@sachakleinblatt.be
 • Wat mag ik verstaan onder een personal branding shoot?
  Elke fotograaf gaat hierin anders te werk, maar waar ik heel hard op inzet is dus echt letterlijk de combinatie van jouw persoonlijke leven én jouw business. ‘Duh’, denk je nu misschien, maar dat persoonlijke wordt toch sneller vergeten dan je denkt. Wie ben jij naast jouw business? Hoe ziet jouw dag eruit en niet alleen jouw werkdag? Wat doe jij om te ontspannen? Waar geniet jij van als je niet aan het werken bent? Ben jij bijvoorbeeld een echte coffeelover of komen jouw beste ideeën boven tijdens een lange wandeling met de hond? Al deze kleine dingen die jou maken tot wie jij bent, neem je mee in de je personal branding shoot. Als jij bijvoorbeeld een echte boekenwurm bent (high five) en om te ontspannen het liefst opkrult in de zetel met een boek, dan zullen we dit tijdens je branding shoot ook vastleggen, ook al heeft dit in se niets met je business te maken. Maar op deze manier leren je klanten je beter kennen en zullen ze beter aansluiting vinden met jou en dus bijgevolg ook met je dienst of product.
 • Kan ik eerst eens kennismaken voordat ik je boek?
  Maar natuurlijk! Heel graag zelfs. Ik bied altijd een kennismakingsgesprek aan om jouw noden en wensen te overlopen en om kort even uit te leggen hoe ik te werk ga. Zo weet jij meteen of wij een match zijn en of je graag met mij verder wilt werken. En zo niet, no hard feelings! Een fotograaf moet echt bij jou en je bedrijf passen, al hoop ik natuurlijk wel dat wij een match zullen zijn.
 • Hoe ga je precies te werk? Wat kan ik verwachten?
  Als je mijn gratis e-book over de voorbereiding van een brandingshoot al hebt gelezen, dan weet je dat ik werk volgens ‘fotomomenten’. Wat zijn de momenten in jouw dag of in jouw workflow die belangrijk zijn voor jouw zaak en die je dus ook graag op de foto wilt? Aan het begin van de fotoshoot bespreken we jouw voorbereiding even en bekijk ik hoe we de shoot het beste kunnen aanpakken. Eens we onze workflow hebben besproken, kunnen we aan de slag. Ik probeer tijdens de shoot zo efficiënt en vlot mogelijk te werken, zodat jij als finaal resultaat een heel diverse reeks beelden hebt.
 • “Help, ik ben niet fotogeniek! Wat nu?”
  Maak je geen zorgen! Als je het niet gewoon bent om voor de camera te staan, is het heel normaal dat je dit denkt van jezelf. Het is ook super oké dat je je de eerste 10 tot 20 minuten van de shoot waanzinnig ongemakkelijk voelt, want het is voor veel mensen echt wel ver buiten hun comfortzone, zo’n shoot. Het is mijn taak om jou hierin op je gemak te stellen en te begeleiden, zodat jij uiteindelijk toch van het hele proces kunt genieten.
 • Kan ik de originele beelden zelf selecteren of doe jij dat?
  Absoluut! Na de shoot krijg je een ruime selectie aan onbewerkte beelden toegestuurd via een online galerij. Via die galerij kan jij dan de beelden uitkiezen die je graag bewerkt ziet. Van zodra je hiermee klaar bent, geef je mij een seintje en ga ik asap voor je aan de slag. Je mag ook altijd veel ruimer selecteren dan het aantal beelden dat in je fotopakket inclusief zit, zodat je na de bewerken je finale beelden kunt kiezen. Bekijk ook mijn prijzenpagina om te zien hoeveel beelden er inclusief in welk pakket zitten.
 • Hoe krijg ik de finale beelden aangeleverd?
  Je krijgt de finale beelden aangeleverd via je eigen persoonlijke online galerij, via welke je je favoriete beelden kunt uitkiezen en downloaden. Deze online galerij blijft een tijdje online, dus je kunt nadien ook nog beelden bijbestellen indien gewenst. Al raad ik je zéker aan om je beelden ook ergens ander op te slaan, want om de zoveel tijd maak ik ruimte vrij en verwijder ik een hoop online galerijen.
 • Kan ik beelden bijbestellen achteraf?
  Ja hoor, dat kan zeker! Binnen jouw shoot zit een bepaald aantal beelden inclusief in de prijs. Wil je er meer? Dan kan je die rechtstreeks bijbestellen via jouw online galerij en ontvang je nadien nog een factuur van mij voor je boekhouding.
 • Krijg ik achteraf deze onbewerkte beelden ook?
  Nee, je krijgt de onbewerkte beelden enkel te zien om je selectie te maken, maar nadien verdwijnen die weer uit de online galerij. Over deze komt dan nog mijn eigen persoonlijke bewerking die de beelden helemaal af maakt. Een foto zonder bewerking is maar een stapje in het proces en geen afgewerkt product. Dat is alsof de bakker je bloem, gist en water mee zou geven in plaats van brood. ;)
 • Mag ik de beelden vrij gebruiken?
  De beelden van een branding shoot mag je vrij gebruiken voor je eigen contentdoeleinden. Let wel dat er nog steeds een copyright op berust, dus moest je een beeld insturen voor een magazine of een online artikel waarvan jij niet de auteur bent, dan zou ik het enorm appreciëren moest je mijn naam doorgeven voor bij de copyright onder de foto.
 • Mag ik de beelden aanpassen achteraf?
  Hier kan ik heel kort en bondig op antwoorden: nee. Ik hoop dat je voor mij kiest omwille van mijn stijl en omdat je mijn beelden mooi vindt hoe ik ze aflever. Je kunt het een beetje vergelijken met een schilderij dat je koopt, maar er dan een andere kleur tegenaan smijt omdat je dat mooier in je interieur vindt passen. Beetje raar, toch? Natuurlijk mag je de beelden wel croppen (bijsnijden), maar de nabewerking aanpassen niet. Heb je bepaalde wensen? Dan kunnen we dat op voorhand uiteraard bespreken en dan bekijk ik of de stijl die jij voor ogen hebt mogelijk is voor mij.
 • Hoe lang moet ik op mijn beelden wachten na een shoot?
  Normaal gezien ontvang je de beelden een week à 2 weken na je shoot. Wanneer ik het uitzonderlijk druk heb en je beelden mogelijk vertraging oplopen, dan laat ik je dit zeker tijdig weten. Heb je de beelden dringend na de shoot nodig, geef dit dan zeker op tijd door zodat ik hier rekening mee kan houden in mijn agenda. Ik kan niet altijd beloven dat ik ze dan sneller kan aanleveren, maar als ik het goed op voorhand weet, dan kan ik rekening proberen houden met jouw planning.
bottom of page